Sigurnost plaćanja karticama

Informacije o prodajnom mjestu

Puni naziv tvrtke: VIZURA d.o.o. za nakladništvo
Adresa sjedišta tvrtke: Starča 8, 10250, Zagreb
Porezni broj: 01253212
MBS: 080122039
OIB: 42813710713
E-mail: info@vizura.info

Informacije o proizvodima i/ili uslugama 

Vizura d.o.o. je nakladnička  tvrtka, koja je svoju djelatnost započela 1996.

Prodajna cijena robe je naznačena uz svaki artikl. Cijene su izražene u eurima. U prodajnu cijenu je uračunat PDV.

Artikl naručen putem Web Shop-a se plaća po cijeni koja je iskazana na Web Shop-u u momentu kupovine artikla (cijene su iskazane sa uračunatim pdv-om). Ukoliko u momentu dostave artikla dođe do razlike u cijeni kupcu će se obračunati cijena koja je važila u momentu naručivanja.

Cijene se mogu mijenjati bez prethodne obavijesti. Promjena cijene se neće odnositi na artikle za koje je upućen zahtjev za kupovinu.

Cijene navedene na Web Shop-u vrijede samo za kupovinu na Web Shop-u i mogu se razlikovati od cijena u maloprodajnim mjestima.

  • Uvjeti prodaje (uključujući plaćanje, dostavu, reklamacije) 

Izjava o korištenju WSPay-a

Vizura d.o.o. (prodajno mjesto) koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja.

WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Uvjeti plaćanja narudžbe

Sve stranice internetske trgovine Vizure d.o.o. na kojima se obavlja razmjena povjerljivih podataka zaštićene su sustavom WSpayTM te osiguravaju potpunu sigurnost transakcija.

Unos i prijenos osobnih podataka

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Plaćanje možete obaviti:

  • općom uplatnicom – nakon zaprimljene narudžbe automatskom povratnom e-porukom primit ćete potvrdu o izvršenoj narudžbi, kao i podatke za uplatu. Uplatu narudžbe potrebno je provesti prije preuzimanja naručene robe,
  • debitnim karticama Maestro i Visa Electron,
  • kreditnim karticama American Express, Diners, MasterCard i Visa,
  • pouzećem – pošiljka dolazi na vašu kućnu adresu kurirskom službom Hrvatske pošte te je plaćate pri preuzimanju.

Narudžbe izvan Republike Hrvatske moguće je platiti jednokratno, isključivo navedenim kreditnim karticama.

Potvrda narudžbe

Kako biste dobili potvrdu o obavljenoj narudžbi u internetskoj trgovini Vizura d.o.o., molimo vas da tijekom prijave u internetsku trgovinu obavezno navedete vašu točnu e-adresu.

Isporuka narudžbe

Kako bismo vam omogućili najbolje uvjete isporuke, pri kupnji u internetskoj trgovini Vizura d.o.o. možete odabrati:

  • Isporuku na vašu adresu. Isporuku na vašu adresu obavlja kurirska služba Hrvatske pošte.

Ako ste kupac izvan Republike Hrvatske, nakon narudžbe e-poštom dostavit ćemo informaciju o deviznoj cijeni i troškove prijevoza za vašu narudžbu.

Rok isporuke narudžbe

Rok isporuke je do 2 radna dana od datuma zaprimljene uplate narudžbe.

Naša jamstva prema vama

Jamstvo kvalitete i cijene proizvoda

Za sve proizvode iz internetske trgovine Vizura d.o.o. jamči da su nabavljeni legitimnim kanalima i da polažemo pravo prodaje i distribucije preko internetske trgovine Vizura d.o.o. Vizura d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja i cijena artikala bez prethodne najave.

Kupac je dužan pri preuzimanju proizvoda provjeriti moguća oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču. Ako kupac utvrdi moguća oštećenja, nije dužan zaprimiti pošiljku. Kupac je obvezan pri preuzimanju robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je kurirska služba ili djelatnik Vizura d.o.o. uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Jamstvo sigurnosti podataka

Jamčimo za sigurnost svih vaših podataka. Podatci su šifrirani i ne mogu se zloupotrijebiti.

Vizura d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Vizura d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Jamstvo opoziva uplata i storniranja narudžbi

Uplate možete opozvati:

  • pozivom na broj +385 (0)1/2994411 za pozive izvan Republike Hrvatske i u Republici Hrvatskoj
  • e-mailom info@vizura.eu

Bez obzira na to jeste li opozvali uplatu pozivom na navedene brojeve telefona ili zahtjevom na e-mail adresu, molimo vas da opoziv uplate zatražite u roku 12 sati nakon narudžbe.

Nakon tog roka, nažalost, ne možemo opozvati uplate i stornirati narudžbu. Za uredno opozvane uplate i stornirane narudžbe kreditnom karticom, kreditna se kartica neće teretiti.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS. Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS) nalazi se na slijedećoj poveznici:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

  • Način zaštite povjerljivih podataka 
  • Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka

Vizura d.o.o. (dalje:Pružatelj usluge), kao voditelj obrade, u skladu sa Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (dalje: Opća uredba) u najvećoj mogućoj mjeri štiti osobne podatke svojih korisnika i pretplatnika, osim u slučaju kršenja ovih uvjeta ili nezakonitih aktivnosti korisnika i pretplatnika.

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Pružatelj usluge isključivo prikuplja osobne podatke dobivene od pretplatnika, kao ispitanika, u postupku registracije. Pružatelj usluge prikuplja sljedeće podatke; ime i prezime pretplatnika – fizičke osobe / naziv pretplatnika – pravne osobe; adresu; mjesto i poštanski broj; OIB; broj telefona te adresu e-pošte. Osobni podaci se prikupljaju i obrađuju isključivo radi izvršenja ugovora u kojem je pretplatnik, kao ispitanik, stranka te radi poštovanja pravnih obveza voditelja obrade. Pružatelj usluge ne obrađuje posebne kategorije osobnih podataka.

Pružatelj usluge može povjeriti obradu podataka izvršitelju obrade. Odnos između pružatelja usluge i izvršitelja obrade uređen je zasebnim ugovorom ili odlukom. Pružatelj usluge čuva podatke pretplatnika, kao ispitanika, dvije godine nakon isteka pretplatničkog odnosa. Pružatelj usluge osigurava zaštitu osobnih podataka putem njihove pohrane u računalnoj bazi zaštićenoj lozinkom. Osobe sa pristupom računalnoj bazi i ovlaštenjem za obradu određuje voditelj obrade posebnom odlukom.

PRAVA PRETPLATNIKA U POGLEDU ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Pretplatnik, kao ispitanik, može od pružatelja usluge zatražiti sve informacije o prikupljanju osobnih podataka. Pružatelj usluge će najkasnije u roku mjesec dana od zaprimanja zahtjeva pretplatnika obavijestiti o radnjama koje je poduzeo postupajući prema njegovom zahtjevu za pristup podacima (pravo na transparentnost). Pretplatnik može od pružatelja usluge zatražiti potvrdu da li se njegovi podaci obrađuju (pravo na pristup podatcima). Pretplatnik može od pružatelja usluge zatražiti ispravak netočnih podataka ili dopunu nepotpunih podataka (pravo na ispravak). Pretplatnik može od pružatelja usluge zatražiti brisanje svojih osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka (pravo na zaborav).

Pretplatnik može od pružatelja usluge pod uvjetima određenim Općom uredbom ishoditi ograničenje obrade svojih podataka (pravo na ograničenje obrade). Pretplatnik ima pravo dobiti podatke koje je dao pružatelju usluge dobiti u strukturiranom strojno čitljivom obliku, u svrhu da ih prenese drugom voditelju obrade (pravo na prenosivost podataka). Pretplatnik ima pravo na prigovor na obradu osobnih podataka koji se obrađuju na osnovi javnog interesa ili legitimnog interesa (pravo na prigovor). Pretplatnik se može protiviti da se na njega odnosi odluka koja se temelji na isključivo automatiziranoj obradi koja bi za ispitanika proizvela pravne ili druge važne učinke (pravo protivljenja odluci na temelju profila). Ukoliko pretplatnik želi iskoristiti ovo svoje pravo može se obratiti na e-mail adresu podrska@egzemplar.com.

ZAŠTITA PODATAKA ENKRIPCIJOM

Tajnost podataka pretplatnika zaštićena je upotrebom SSL enkripcije. Stranica za zasnivanje pretplatničkog odnosa osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka (SSL enkripcija postupak je šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihova prijenosa) što omogućava siguran prijenos informacija te onemogućuje nedopušten pristup podacima prilikom komunikacije između računala Kupca i myPOS payment gateway servisa i obrnuto. Pružatelj usluge ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica te stoga niti ne odgovara za eventualni gubitak istih, niti su isti dostupni neovlaštenim osobama.

POLITIKA KORIŠTENJA “COOKIES”

Pružatelj usluge od korisnika ili pretplatnika izravno ne prikuplja tzv. kolačiće (eng „cookies“). Pružatelj usluge prikuplja podatke o lokaciji korisnika i pretplatnika putem Google Analytics koji koristi “cookies”. Putem tako prikupljenih podataka posjetitelji stranice se ne identificiraju, a takvi podaci se koriste isključivo za potrebe analize mrežnog prometa. Ukoliko želite promijeniti status svojih podataka prikupljenih putem Google Analytics to možete učiniti ovdje.

DISTRIBUIRANJE PODATAKA TREĆIM OSOBAMA

Pružatelj usluge se obavezuje da prikupljene osobne podatke neće distribuirati niti ustupati trećim osobama. Na pisani zahtjev nadležnih tijela u svrhu istrage, pokretanja ili vođenja sudskih ili drugih postupka, pružatelj usluge može tim tijelima dostaviti podatke koje prikupi o pojedinim korisnicima.

Pružatelj usluge će u slučaju kršenja sigurnosti koje je dovelo do slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima će bez odgađanja, a najkasnije u roku od 48 sati obavijestiti pretplatnika, kao ispitanika, o događaju te o poduzetim mjerama.

  • Izjava o konverziji (za stranice s inozemnim kupcima) 

Izjava o konverziji valute za inozemne kupce

Službena je valuta u Republici Hrvatskoj Euro, stoga sva plaćanja trebaju biti izvršena u eurima. Inozemnim kupcima iznos kupnje obračunava se po tečaju lokalne banke u kojoj kupac ima otvoren račun bez obzira na odabrani način plaćanja.

Tečajnu listu lokalne valute i eura inozemni kupac provjerava u svojoj banci.