Primjer 168. Primjer vlastoručne oporuke (Zakon o nasljeđivanju – Članak 30., Narodne novine broj: 48/03., 163/03., 35/05. i 127/13)[1]

 

O P O R U K A

Ja ________________________od oca _____________ i majke ____________, rođen u ________________, dana ________________godine, sa prebivalištem u _______________, pri čistoj savjesti, zdravog razuma i bez ičije prisile, ovom oporukom koju sam osobno napisao, za slučaj svoje smrti, želim raspodijeliti moju imovinu, na način kako slijedi:

  1. a) ______________________________ iz __________________________

mojoj bivšoj supruzi, ostavljam u isljučivo vlasništvo _________________.

  1. b) ______________________________iz _____________________

mojoj sadašnjoj supruzi, ostavljam putničko vozilo marke „__________“, reg.br._______ i novčana sredstva u iznosu od 23.000,00 EUR-a (slovima: dvadesettritisućeeura) koja se vode na deviznom računu broj: _____________________ kod __________________ banke.

  1. c) ________________________________ iz _____________________

mom sinu iz drugog braka, ostavljam u isključivo vlasništvo, moj stan koji se nalazi u ___________________, sagrađen na katastarskoj čestici broj________, upisan u zemjišnoknjižnom ulošku broj ________, K.O. ____________, zajedno sa svim pokretnim stvarima koje se zateknu u stanu u trenutku smrti.

Ova oporuka je moja posljednja volja i želim da se po njoj u potpunosti postupi nakon moje smrti.

Za izvršitelja ove oporuke određujem _________________________odvjetnika iz _____________________, kome ću predati ovu oporuku.

U ______________, ____________ godine

OSTAVITELJ OPORUKE:

[1]   Oporuka je valjana ako ju je oporučitelj vlastoručno napisao i ako ju je potpisao. Za valjanost vlastoručne oporuke nije nužno, ali je korisno, da su u njoj naznačeni mjesto i datum kad je sastavljena. (Članak 30. Zakon o nasljeđivanju – Narodne novine broj: 48/03., 163/03., 35/05. i 127/13)